Onze school

Welkom op De Dukendonck!

Wij zijn een Openbare Brede Basisschool in de groene wijk Tolhuis, een wijk in stadsdeel Dukenburg. Onze school is een kleurrijke school.  De diversiteit van leerlingen en ouders zien wij als een verrijking van ons onderwijs.

Als basisschool maken wij deel uit van  "Brede School De Dukendonck". Met onze kernpartners Tandem, KION, Soos (Tussenschoolse opvang) en de Lizklas bieden wij kinderen en ouders een compleet aanbod wat betreft onderwijs, sport, culturele activiteiten en opvang, zowel tijdens als na schooltijd. Ook werken wij intensief samen met Cultureel Centrum De Lindenberg en Sport Service Nijmegen. In relatie met onze partners (ouders en kernpartners) bouwen wij aan een Brede School waar iedereen welkom is en kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. 

In onze Brede School vinden wij de ontwikkeling van sportief en gezond gedrag belangrijk. Wij zijn een Sportieve Gezonde School XL. Wij hebben 6 jaar geleden met alle samenwerkingspartners besloten om dit thema ruimte te geven in onze school. Gezonde traktaties, sporten onder en na schooltijd en gezonde tussendoortjes zijn voorbeelden van projecten die gerealiseerd zijn. Als gezonde, sportieve, Brede School willen wij, in samenwerking met ouders, bijdragen aan een gezonde en sportieve speel / leeromgeving om kinderen een gezonde basis te bieden voor verdere ontwikkeling.